13 אביזרים ואפליקציות שיהפכו את חיי הכושר שלך לקלים יותר!

כמו בכל תחום, גם בתחום אביזרי הכושר – קיים עודף אפשרויות: מגוון אינסופי של מוצרים, מבחר מבלבל למדי של אפליקציות ואקססוריז כושר שעל חלקם בטח לא שמעת מעולם ואפילו לא נמכרים בארץ. 

המבחר המוגזם גורם לנו לחפש בנרות ולהשקיע מאמצים במציאת האפליקציה המתאימה שתענה על הציפיות, ולתהות איזה אביזר כושר מתאים לקנות בתור התחלה, בלי להעמיס על עצמינו אבזור שאנחנו לא באמת צריכות.

אם את מרגישה שהלכת לאיבוד בתוך שלל האפשרויות, תדעי שאת לא לבד. רגע! בואי נתמקד. כמו שאת לא זקוקה לאינסוף בגדים ולכל הסוגים של תכשירי הטיפוח, כך גם בכושר. את ממש לא צריכה שיהיה לך מיני סטודיו מאובזר בתוך הבית כדי להפיק את המירב מהאימונים שלך, ואת לגמרי יכולה להסתפק באפליקציה או שתיים שיתאימו לך ויעשו את העבודה.

בתור מאמנת שמעודדת את המתאמנים שלה ללמוד להתאמן לבד, בבית או בחוץ, ולהיות כמה שיותר עצמאים ובטוחים בעצמם עם מינימום תלות בעזרים חיצוניים (מאמנים/חדר כושר/משקלים כבדים) – ממש חיכיתי לכתוב את הפוסט הזה.

אפליקציות ו אביזרי כושר

אפשר לומר שבעשור האחרון עשיתי סקר שוק די מקיף על מנת למצוא את המתכון הנכון והקל ביותר כדי להתאמן בבית ולהפיק מזה את המקסימום, כולל העלאת מסת שריר יפה, שיפור סבולת לב ריאה וצמצום אחוזי שומן. וכמו שאת מנחשת – מצאתי שזה הכי אפשרי בעולם.

מספר האפליקציות שהותקנו ונמחקו אצלי בנייד וכמות השטויות שרכשתי הן בלתי ניתנות לתיאור. לקח לי הרבה זמן ללמוד איך לזהות אפליקציה טובה או מוצר איכותי, ולמצוא את המקבץ המדויק שסוגר את כל הפינות. כי איך אומרים? מרוב עצים לא רואים את היער, ואם כבר יוצאים לטייל, אז עדיף לבחור את העצים הנכונים 😉

לאורך השנים נעזרתי הרבה בהמלצות, גם מהרשת וגם מאנשי מקצוע, וזו בדיוק הסיבה שהחלטתי לכתוב את הפוסט הזה – המלצות ממקור ראשון ממישהו שהתנסה ומכיר את הצורך הן הדבר הכי יעיל שיש.

לפנייך הרשימה המנצחת שלי לאפליקציות הכי שימושיות ומוצרי הכושר הבסיסיים והשימושיים ביותר שיתנו לך מענה למגוון ענק של אימונים:

אפליקציות כושר

בואי נשים את הדברים על השולחן – בחנות האפליקציות יש עשרות אלפי סוגים של ‘אפליקציות קסם’ שיגרמו לך ‘להשיג קוביות בבטן תוך שבוע’ או ‘להשיל 5 ק”ג בחודש’, ובעיקר יגרמו לך לחוסר התמדה ותסכולים. כי כמו תמיד, גם כאן – אין קסמים, ואין אפליקציה שתהפוך אותך לבריאה וחטובה בזמן נתון.

האפליקציות שכללתי ברשימה הזו הן כאלה שמצאתי כיעילות מאוד בתור מוצרי עזר בשגרה של תנועה ותזונה מאוזנת. אם את עוד לא נמצאת בתוך שגרה כזאת, אל תמהרי להוציא כספים על אביזרים יקרים ואפליקציות בתשלום. תבדקי קודם כל אם ואיך את מצליחה לאמץ לעצמך את הרצון להתחיל, את המשמעת להתמיד, ואת ההנאה בלהפוך את זה לאורח חיים.

בנוסף כללתי כאן אפליקציות שקשורות לתזונה, מוזיקה ואורח חיים באופן כללי. רוב האפליקציות ברשימה שלי זמינות ל IOS ולאנדרואיד בגרסה חינמית שכמעט תמיד עושה את העבודה ומספיקה לחלוטין, אך הן מוצעות גם בגרסת פרימיום בתשלום. בחלק זה קריטי יותר, ברובן ממש לא.

אפליקציות ו אביזרי כושר

אפליקציית חובה אם את יודעת להרכיב לעצמך אימון נחמד מכמה תרגילים.

אני אוהבת להרכיב את האימונים שלי מאינטרוול קבוע של זמנים, והאפליקציה הזו מאפשרת לי יד חופשית בעניין הזה. השם שלה מעט מטעה – אימון טבטה במקור בנוי מ-8 אינטרוולים קצרים של 20 שניות, בעוד שכאן תוכלי להחליט בעצמך כמה זמן לכל תרגיל, כמה זמן הפסקה, כמה סטים, כמה זמן בין סט לסט וגם כמה זמן להקדיש להכנה ולשחרור בתום הסט.

יש לא מעט אפליקציות שמאפשרות דברים דומים, אבל אחרי שבדקתי לא מעט, מצאתי שזאת הטובה והנוחה ביותר – עם מינימום פרסומות וממשק ידידותי ונוח. היא משמיעה צליל ברור בשלוש השניות האחרונות של האינטרוול (וגם של ההפסקה), צובעת את המסך בצבע ייעודי לאינטורוול (אדום – עובדים, ירוק – נחים, כחול – חימום/שחרור) ככה שאת ממש לא צריכה להתעסק עם הנייד תוך כדי האימון.

בנוסף, היא עובדת יפה ברקע – במקביל לאפליקציות מוזיקה ואפילו תוך כדי צילום. בקיצור – מומלצת! אפשר להוריד אותה פה.

לתירגול מדיטציה נחשפתי בצורה רצינית רק בשנתיים האחרונות, וכשגיליתי את הנפלאות שזה עושה – החלטתי לאמץ את זה כאורח חיים. במיוחד ברגעים שיש בלאגן בראש, עומס או יותר מדי הסחות דעת, מדיטציה קצרה עושה עבודה מדהימה בהחזרת הריכוז, השקט והחדות. פירטתי עוד על נפלאות המדיטציה בפוסט 7 דרכים פשוטות לפינוק הגוף והנפש.

גם באגף המדיטציות יש לא מעט אפשרויות, החל מיוטיוב ועד למנויים בתשלום, כשאפליקציית Headspace היא אחת מהמוכרות ביותר ובעלת מוניטין גבוה. מה שהכי אהבתי בה זה את סשן ההיכרות – 10 מדיטציות קצרות (של 3, 5 או 10 דקות לבחירתך) מודרכות (בקול אישה/גבר לבחירתך) שאת יכולה לשמוע בהזדמנויות שונות בזמנך הפנוי. כך בעצם האפליקציה נותנת לך את האפשרות להיחשף לעניין בצורה הדרגתית בלי לקפוץ למים עמוקים מדי.

בנוסף, בתחילת כל מדיטציה המנחה נותן כמה מילים כחומר למחשבה על איך המוח שלנו עובד ואיך הוא מסוגל להגיע לרגיעה באמצעות מדיטציה. דברים נוספים שכדאי לדעת:

  • האפליקציה והמדיטציות מוגשות באנגלית.
  • בתום כל סשן מופיע על המסך ציטוט מעורר מחשבה (זה מתוק!)
  • האפליקציה מציעה מדיטציות למצבים שונים: הכנה לשינה, SOS, נשימות והירגעות, מיקוד, לייב (עם משתתפים נוספים מכל העולם), ואפילו מקבץ קטן של אימונים לשחרור מתחים.
  • סשן ההיכרות כמו גם כמה סשנים נוספים הם בחינם, אך החלק הגדול של המדיטציות מצריכות רישום כמשתמש פרימיום (Headspace Plus). או בקיצור, נותנים לך ליהנות קצת, להבין את הרמה של התכנים, ואז – אם תרצי להמשיך ליהנות מיתר התכנים, זה כבר יעלה לך.
  • העלות החודשית נעה בין 25 ל-45 ש”ח לחודש, תלוי בתקופת המנוי.

אישית, לא הרגשתי צורך להשתדרג למנוי בתשלום, כי המדיטציות החינמיות מצוינות. ההגשה טובה מאוד בעיניי, האפליקציה נוחה ומעוצבת וללא פרסומות. האמת שאחרי כמה סשנים עם הדספייס, אני כבר לא יכולה להאזין למדיטציות אחרות.

מומלץ אם את מחפשת דרך טובה להרגיע קצת את הראש. קחי בחשבון שהביצוע לא פשוט, זה דורש תירגול והתמדה.

אפליקציה גרמנית מצוינת ומיוחדת במינה, שתתאים לך בעיקר אם יש לך משמעת עצמית גבוהה ואת אוהבת להתאמן בבית. בכניסה לאפליקציה את נדרשת לענות על שאלות כלליות (גיל, גובה, משקל וכו) וגם שאלות כמו מה רמת הכושר שלך, מה המטרות שלך ואיזה ציוד יש לך, עם אפשרויות לבחירה בהתאם לאימונים שהאלגוריתם יודע לבנות.

האפליקציה היא בעצם המאמן שלך (Coach). בתור התחלה ניתנים לך מספר תרגילים בסיסיים לביצוע כדי לאמוד את היכולות הפיזיות שלך, לא לפני שראית סרטון המתאר בדיוק את הטכניקה הרצויה בתרגיל. מבחן הביצוע שלך נמדד בזמן, ובסופו את מתבקשת לדרג מה הייתה רמת הקושי עבורך, והאם עמדת בכל כללי הטכניקה שהוצגו קודם.

כשסיימת את קבלת הפנים, את יכולה לבחור מתוך מגוון תכניות אימון (Training Journeys) לפי מטרות שונות – צמצום ושריפת שומן, חיזוק שרירי ליבה וכו’, ולצדן מוצעות גם תכניות ריצה, תכניות תזונה ומיינדסט. את יכולה להתרשם ממאגר התרגילים ומחלק קטן מהפי’צרים באפליקציה, אבל כדי ממש להירשם לאחת התכניות ובאמת להתחיל לעבוד, עלייך לעשות מנוי בתשלום. דברים שכדאי לדעת:

  • עלות המנוי השנתי היא באזור ה-300 ש”ח, אבל כמעט כל חודש יש מבצעים מעולים ככה שאפשר בהחלט להוזיל את העלות אם תופסים מבצע טוב.
  • אל תעשי מנוי אם אין לך יכולת/משמעת/זמן להתאמן בבית. האלגוריתם של המאמן באפליקציה לומד את ההעדפות והביצועים שלך ולפי זה בונה לך את התכנית השבועית (של 2-5 אימונים בשבוע – לבחירתך), אבל אם את יודעת מראש שאת לא יכולה להתחייב לזה – אז חבל על הכסף.
  • התכניות המוצעות הן באורך של 6, 8 או 12 שבועות.
  • האפליקציה עברה כמה שינויים בשנים האחרונות והיום היא משודרגת ונותנת המון אפשרויות. עם זאת, אני מודה שאם לא הייתי מכירה את הקונספט משנים קודמות, יכול להיות שהייתי מתקשה להתמצא בתוך המגוון שקיים בה היום.
  • יש דגש חשוב על טכניקה באפליקציה – ולכן בסוף כל אימון את נדרשת לסמן בכנות מרבית האם עמדת בטכניקה לגמרי או לא, ואת מקבלת ניקוד על כך בהתאם.
  • השיטה מתאימה למי שאוהב לעבוד עם ספירת חזרות ופחות למי שאוהב לעבוד עם זמנים, מכיוון שרוב האימונים בנויים בשיטת החזרות.   

פרילטיקס (שילוב של Free Athletics) הפכה להיות שם דבר בגרמניה, באירופה ואפילו בישראל. האפליקציה מאפשרת להתחבר עם מתאמני פרילטיקס נוספים, לעקוב אחריהם ולראות את הביצועים שלהם במסך הפיד. בישראל קיימת קהילה שלמה של מתאמני פרילטיקס בקבוצת פייסבוק, בה הם משתפים, מתייעצים ואפילו נפגשים להתאמן ביחד.

בתור אחת שאוהבת את הקונספט של משקל גוף ואימונים עצמאיים – האפליקציה הזו התאימה לי מאוד. המנוי שלי הוא רק לתכניות הכושר ואף פעם לא התנסיתי בתכניות התזונה והמיינדסט, אבל השמועות מספרות שהן טובות לא פחות. כשאין לי השראה לכתוב לעצמי אימונים, אני מסתמכת על המאמן של האפליקציה ויודעת שהוא יאתגר אותי כמו שצריך.

רק כמה מילים על האפליקציה שהיא כבר דיפולט אצל רוב המשתמשים ובמיוחד משתמשי האנדרואיד – אני לא רואה איך הייתי מעבירה אימונים או מתאמנת בלעדיה. האפשרות להרכיב פלייליסטים, לסמן סגנון מועדף ולשתף מוזיקה עם חברים במגוון דרכים יצירתיות – הופכים אותה למנצחת מבחינתי.

למען הסר ספק, אני מתכוונת לחוויה שניתנת למנויי פרימיום בלבד. בהנחה ואת משתמשת באפליקציה בגרסה החינמית, צפי לפרסומות אקראיות ומבאסות בין כל שיר או שניים. המנוי עולה 19.90 ש”ח בחודש ומבחינתי זה שווה כל שקל. לאחרונה ספוטיפיי יצאו במבצע זוגי של שני משתמשים ב-25.90 ש”ח לחודש, אז אלכס נכנס מיד לעסקה ועכשיו שנינו נהנים ממנוי פרימיום ומוזיקה לאימונים, לנסיעות, לבישולים וסתם שיהיה ברקע.

אם מאיזשהי סיבה את עדיין מחפשת מקור מוזיקה מוצלח (וגם הגון) – זה הסוף להתלבטויות.

כמו שאת בטח יודעת – אני לא בעד לספור קלוריות. אני אפילו קצת נגד. אני חושבת שזה מוציא את החשק מהארוחה, זה מעסיק את הראש (במקרים מסוימים עד לרמת אובססיה) ובתכלס, אם את לא מתכוננת לתחרות מיס ישראל בחיטוב – אפשר לגמרי לוותר על זה. 

ולוותר על ספירת קלוריות ממש לא אומר לוותר על אורח חיים בריא ותזונה מאוזנת. בעיניי, במקום לשנן כמה קלוריות יש בכל מאכל, עדיף ללמוד קצת על תזונה באופן כללי – על אבות המזון, על כמויות, על מטבוליזם (חילוף חומרים) ועל איך משפיעים עלינו מזונות שונים. מזמינה אותך לקרוא את מה שכתבתי על החשיבות של גירעון קלורי ועל שילוב חלבון מהצומח בתפריט.

לכן אני מתקשה להמליץ על האפליקציה הזו, שכל מטרתה היא לחשב לך את כמות הקלוריות שצרכת ביום לפי הנתונים שקיימים בה, וגם זה נעשה באופן צולע ולא מספיק מדויק בעיניי.

באופן אישי לא התחברתי לא לממשק ולא לרעיון ואני לא משתמשת באפליקציה. אבל אם תשאלי דיאטנים, מאמנים ואנשי מקצוע אחרים מה הדרך הטובה ביותר לעקוב אחר מספר קלוריות – סביר להניח שימליצו לך על האפליקציה הזו בהיעדר אלטרנטיבה טובה יותר. מה כדאי לדעת:

  • לפי נתונים התחלתיים שאת מזינה, האפליקציה מחשבת מה היא צריכת הקלוריות היומית המומלצת עבורך.
  • בכל יום עלייך להזין את הארוחות שאכלת (בעברית או באנגלית). אם את יודעת את הערך הקלורי של המנה – את יכולה לציין אותו ידנית. אם לא – האפלקיציה תציע לך מגוון אפשרויות של מנות זהות או דומות שאנשים אחרים הזינו. פה זה נהיה טריקי ומסורבל, כי הרבה אנשים הזינו הרבה מנות, ורשמו את מספר הקלוריות שלדעתם המנה מכילה. מיותר לציין שהרבה מהנתונים רחוקים מהמציאות ולכן קשה באמת להבין איפה את עומדת.
  • האפליקציה מציעה מנוי פרימיום שיאפשר לך גם ספירת צעדים, תזכורות, שתיית מים, סטטיסטיקות ואתגרים למניהם.

עצה שלי – וותרי על ספירת קלוריות, ותתחילי לבדוק מה את אוכלת. וזה מוביל אותי היישר לאפליקציה הבאה:

כמעט תמיד כשאני מתחילה תהליך אישי עם מתאמנת חדשה אני שואלת אותה איך התזונה שלה, וכמעט תמיד היא עונה שפחות או יותר בסדר, היא משתדלת. האמת היא שהרבה אנשים בטוחים שהם בשליטה על התזונה שלהם, כשלמעשה התפריט היומי שלהם הוא בלאגן אחד גדול:

נשנושים מעל הסירים, 5 עוגיות ליד הקפה, בירה עם חברים וארטיק שקנית על הדרך – כל אלו בדרך כלל נוטים להישכח כשאת מספרת לעצמך שהתפריט שלך בריא ומאוזן. ובדיוק בשביל זה נוצרה האפליקציה הכה גאונית – See How You Eat!

בלי התחכמויות מיותרות (למרות שלאחרונה היא מציעה גם כמה כאלה) – האפליקציה שואלת אותך שאלות כלליות ואז פותחת לך גריד של 6 קוביות, שבהן תוכלי להכניס תמונות של הארוחות שלך. הנה הדרכים לתפעול ומה כדאי לדעת:

  • הגריד מובנה עם ארוחת בוקר, צהריים וערב, ושלושה נשנושי ביניים אופציונליים בין לבין. בלחיצה על הקוביה הרלוונטית, המצלמה שלך תיפתח אוטומטית ותוכלי תיקתק לצלם, לשמור ולהמשיך לאכול.
  • האפליקציה דוגמת את שעת הארוחה (השעה שבה צילמת את המנה), ומאפשרת לך להוסיף כמה מילים שיופיעו על גבי התמונה. זה שימושי מאוד כדי לתת תיאור קטן ולפרט מה היה במנה.
  • ניתן להעלות עד שתי תמונות לארוחה. למשל – אם אכלת מנה ראשונה ומנה עיקרית בארוחת הצהריים, תוכלי להעלות שתי תמונות נפרדות.
  • את יכולה להגדיר תזכורות לארוחות לפי השעות המועדפות שלך (בעיניי מיותר, מי שוכח לאכול?!)
  • יש גרסת פרימיום שאין שום סיבה להשתמש בה.
  • יש אפשרות לתיעוד יומי של כמות כוסות מים – נחמד אם את שותה בכוסות!

כך בסוף היום, יש לך תמונה אחת ברורה מול העיניים של כל מה שאכלת היום (כמובן בהנחה וצילמת ה-כ-ל ולא גנבת קצת נשנושים מהצד). התמונה האחת הזו נותנת הרבה מידע על הרגלי האכילה שלך, על הכמויות, השעות וההעדפות שלך.

בתהליכים האישיים שאני עושה עם מתאמנים אני משלבת שימוש באפליקציה כאתגר שבועי (בדרך כלל בשבוע הרביעי לתהליך), כדי שאוכל לקבל תמונה בהירה יותר של הרגלי התזונה שלהם ובעיקר כדי לאפשר להם להסתכל בעיניים לתפריט שהם באמת אוכלים.  גם לאלכוהול יש חשיבות בתזונה, קראי כאן על הקשר בינו לבין הכושר שלך.

מניסיון, כבר מעצם הידיעה שצריך לצלם כל דבר שנכנס לפה, כבר בוחרים יותר בקפידה. בהמשך, אחרי שהעניין מוטמע, הראש כבר ‘מצלם’ לבד ואפשר לשחרר בהדרגתיות את השימוש באפליקציה. זה כלי מדהים שמשמש מתאמנים, מאמנים ודיאטניות ואני ממליצה עליו בחום.

עד כאן בנושא האפליקציות המנצחות. חוץ מאלה (ולמעט MyFitnessPal) – אני לא משתמשת ולא מחפשת אפליקציות אחרות. אפשר בהחלט לומר שהן סוגרות את כל הפינות, ממדיטציה ומיינדפולנס ועד אימונים ותזונה. יש לך אפליקציות אחרות שאת לא יכולה בלעדיהן? תמליצי פה בתגובות! 

אביזרי כושר

נתחיל מהסוף, שלא יהיו אי הבנות – לא צריך שום אביזר כדי לעשות כושר, לחזור לכושר, להנות מכושר ולראות תוצאות מכושר! עכשיו כשזה ברור ועל השולחן, אפשר להתקדם.

אנחנו בנות, ובנות אוהבות לאבזר את עצמן בדברים כיפיים, יפים, אסטתיים וכאלה שיתרמו לחוויה ולאווירה. כי אם אנחנו כבר עושות כושר אז למה שלא יהיה כיף?

אני לא מדברת הפעם על ביגוד – נעליים, כובעים, טייצים יפים וחזיות ספורט, אלא על אקססוריז ותוספות שיכולים לגמרי לשדרג לך את האימונים.

נכון, יש דברים שצריך ללכת למדוד, לראות בעיניים ולהרגיש, אבל זה לא תקף לרוב אביזרי כושר. אני מעדיפה להזמין את המוצרים שלי באינטרנט, ורצוי עם משלוח עד הבית, או מקסימום לקפוץ לאסוף אותם מהסניף הקרוב ובכך לחסוך זמן של הסתובבות מיותרת בחנות ורכישה של דברים לא נחוצים (וכן, גם בחנויות הכושר יש המוןןן פריטים לא נחוצים שקורצים לך מהמדפים עם מבצעים מיוחדים רק כדי שתקני אותם והם ישבו במגירה לנצח).

אם אני רוצה משלוח מהיר ושירות טוב בארץ, אני מזמינה כמעט תמיד מ-KSP (גם את חשבת שזו חנות שמוכרת רק מחשבים ואלקטרוניקה? גם אני הופעתי שהם מוכרים עוד המוןןן דברים אחרים במחירים מעולים!), ואם אני קונה דברים קטנים ולא דחופים, אני מזמינה מחנויות של אליאקספרס/אמזון ומחכה בסבלנות שיגיעו. הוספתי קישורים לחלק מהאביזרים שרכשתי בעבר והייתי מרוצה.

ברשימת האביזרים המצומצמת (במכוון) הזו, תמצאי רק דברים שמהניסיון שלי מצאתי שהם בגדר כדאי. כמעט שום פריט הוא לא חובה, אבל הם כן כאלה שיסייעו וישפרו את חווית הכושר האישית שלך.

מה למשל? בואי נתחיל:

את לא חייבת לעשות יוגה כדי להחזיק בבית מזרן כזה. הוא מתגלגל, קל לנשיאה, והכי חשוב, עושה את העבודה – אפשר להתאמן עליו, לרבוץ עליו, ולקחת אותו במזוודה. חשוב לדעת:

  • מזרני יוגה מגיעים בעוביים שונים, כשהעובי הסטנדרטי הוא 6 מ”מ.
  • חפשי מזרן שמונע החלקה (לא נעים להחליק על קצוות המזרן עם מרפקים מזיעים).
  • הרבה מהמזרנים מגיעים עם תיק נשיאה ייעודי, אני מצאתי את זה כלא הכי שימושי. בשבילי מספיק לגלגל אותו ולהרים מגולגל, אבל אם את אוהבת שהדברים מאורגנים יותר – מנשא יכול להיות רעיון לא רע.
  • שימי לב: חתולים וכלבים מחבבים מאוד את מזרני היוגה כמתקני גירוד ופינת סתלבט. תקפידי לאחסן את המזרן שלך הרחק מציפורניים פראיות!

קחי בחשבון שיש מזרני יוגה מחומרים שונים – טובים יותר ופחות, ידידותיים לסביבה יותר ופחות, והמזרן שמתאים לחברה שלך לוא דווקא יתאים גם לך. ובגלל זה – תתנסי! לא צריך להוציא הון על מזרן יקר, קני לך מזרן פשוט ותבדקי איך זה מרגיש לך מבחינת העובי והמגע עם הגוף.

אני מחזיקה מזרן יוגה אחד בבית ומזרן יוגה אחד ברכב (לאימוני חוץ), שניהם פשוטים למדי ועושים עבודה טובה תחת העומס של כל סוגי האימונים.

מזרן יוגה אביזרי כושר

תופתעי לשמוע כמה שתי משקוליות קטנות יכולות לשדרג לך את האימון, במיוחד אם את רוצה לחזק את חגורת הכתפיים, הזרועות ואפילו הבטן. אפשר לשלב אותן במגוון עצום של תרגילים, הן לא כבדות מדי, ממש לא יקרות, והן ייקחו את החיטוב שלך לשלב הבא. דברים שכדאי לקחת בחשבון:

  • אם את מתאמנת מתחילה (כלומר – לא התאמנת בצורה מסודרת בחצי שנה האחרונה), העדיפי להתחיל ממשקוליות של 1 ק”ג בכל יד.
  • אם את מרגישה שיש לך כבר נסיון ומסת שריר טובה בזרועות – רכשי משקוליות של 1.5 או 2 ק”ג. בכל מקרה, לכל משקל שתקני ניתן יהיה להתאים תרגילים שתוכלי לבצע.
  • אל תחפשי משהו פנסי. נדיר שהמשקוליות האלו נהרסות, גם הפשוטות ביותר, ולכן אין כל משמעות בלהוציא כסף על מותגים מוכרים במקרה הזה.

צריכה רעיונות לאימון עם משקוליות? מספיק שתריצי חיפוש קצר ביוטיוב עם המילים Dumbbell Workout ותמצאי אינספור אפשרויות וגם אימונים שלמים.

רק דבר אחד היא יודעת לעשות: לגרום לך לקפוץ. היא סוגרת פינה בימים שלא מתאים לצאת החוצה להליכת חימום או לריצה (קר מדי/חם מדי) וגם מתאימה במיוחד למי שנמצא בבידוד ועדיין רוצה אירובי קל ונטול מחשבה. דברים שכדאי לדעת:

  • לא כולם יודעים לקפוץ ברצף עם דילגית. זה עניין של אימון! אל תתייאשי. ברגע שתופסים, זה נשאר להרבה זמן 😉
  • אפשר למצוא דילגיות מחומרים שונים כמו סיליקון, פלסטיק ואפילו מתכת. אני מעדיפה את הסילקיון כי הן שוקולות הכי פחות.
  • זהירות על הברכיים. בגלל שלקפיצות יש אימפקט גבוה (נחיתה חזקה מהגובה לרצפה) – כדאי מאוד מאוד לחמם קודם את הרגליים בכלל ואת הברכיים בפרט.
אפליקציות ו אביזרי כושר

מה זה: משקולות חול שניתן לקשור מסביב לקרסול וכך להוסיף משקל לרגל. הן מגיעות במשקלים של בין חצי קילו ועד 3 קילו לרגל.

למה זה למתקדמות: כי הרגליים שלנו גם ככה כבדות, ורוב תרגילי הרגליים הם גם ככה מאתגרים (כן, גם עם משקל גוף!). אם זה לא בשביל צעידה, תשקלי פעמיים אם את רוצה את האקסטרה משקל הזה בתרגילי קפיצות וכו’. זה יכול לעייף מאוד ולהביא ולתסכול.

אפשר לראות סוגים, גדלים וצבעים שונים כאן.

5. שעון דופק/ספורט

טוב, אחרי כמה שנים עם שעון על היד, אני יכולה לומר שמבחינתי זה מוצר חובה, ואני ממליצה בחום גם למתאמנים שלי להצטייד בשעון ספורט. הדגם והמותג לא באמת חשובים, העיקר שיהיה לך עם מה לעבוד. בזכות השעון שלי למדתי המון על התנהגות ויכולות הגוף שלי, על מגמות הדופק שלי ועל הרגלי התנועה שלי.
שעון ספורט זה אחד הדברים היחידים שאני ממליצה בחום לכל מתאמנ/ת לרכוש, כדי להישאר כל הזמן עם היד על הדופק (או… עם הדופק על היד 😉)

הרחבתי רבות בעבר בהמלצותיי על שני שעוני הספורט שלי (הראשון והנוכחי) בפוסטים נפרדים בבלוג, בהם גם ציינתי את כל הפי’צרים והפעולות שהם עושים ואיך זה עוזר לי כמתאמנת. בשעונים המתקדמים מוצעות אפשרויות מעולות, סיכומים שבועיים, המלצות וניטור מלא של כל המדדים בזמן אמת. 

נכון, המדדים לא בהכרח מדויקים אחד לאחד (בכל זאת מדובר במכשיר טכנלוגי ולא במכשיר רפואי), אבל בעיניי – עדיף לקבל נתונים שקרובים למציאות מאשר לא לדעת בכלל. 

ההמלצות שלי כאן- Garmin Vivoactive S4 (הנוכחי), Xiaomi Amazfit Bip (הראשון שלי).

אפליקציות ו אביזרי כושר
אפליקציות ו אביזרי כושר

6. בקבוק ומנשא מים לריצה

אני ממליצה כאן על שני דברים בסעיף אחד, שניהם קשורים לנשיאת מים.

  • בקבוק אישי – לא משנה איזה. מזכוכית, מפלסטיק (מהסוג הידידותי לסביבה) או מנירוסטה – העיקר שיהיה לך בקבוק מים. ברצינות, אני רואה יותר מדי מתאמנים מוותרים על שתיית מים רק מתוך הרגל, וזה הרגל שכדאי לשנות ומהר. נכון, לא בכל שלב באימון זה מתאים לשתות (במיוחד לא לפני תרגילי בטן או תרגילים עם הפנים למטה), אבל שתייה לפני ואחרי אימון היא קריטית. אז פליז, תהפכי את הבקבוק החתיך שלך למוצר חובה.
  • מנשא לנשיאת מים בריצה – וואו, שנים חיפשתי דרך לקחת איתי מים לריצות ארוכות בלי לסחוב מנשא על הגב ובלי לאחוז בקבוק מים ביד (וכל רגע להחליף יד כדי לאוורר את הזיעה), עד שנתקלתי במוצר הזה! מנשא קטנצ’וק שמתלבש על כף היד כך שאת לא צריכה לאחוז אותו, ובפנים שקיק פלסטיק קטן שממלאים במים (500 מ”ל). במנשאים הטובים יש גם תא למפתחות וכו’, ככה שזה מוצר מ-דהים בעיניי וסוגר את כל הפינות. עד היום ראיתי אותו רק בחנות אחת בארץ, הוא לא זול אבל אפשר להזמין אותו מחו”ל במחיר טוב יותר וכנראה באותה איכות.
אפליקציות ו אביזרי כושר

7. שעון מעורר אנלוגי

זה אמנם לא קשור ישירות לכושר אלא בעקיפין, אבל אני לא מוותרת על ההמלצה הזו 😊

החיים שלי השתפרו פלאים מאז שהפסקתי לישון עם הנייד צמוד לראש והתחלתי להתעורר עם שעון אנלוגי (כן, כן, מהישנים האלה המצפצפים). אם עוד לא קראת על שגרת ההשכמה שלי בפוסט ‘איך מועדון ה-5 בבוקר שינה את חיי‘ – אני ממליצה לך לקפוץ ולקרוא איך בנאדם שאוהב מאוד לישון בבוקר מצליח לעשות שינוי כזה משמעותי.
לשעון האנלוגי יש תפקיד חשוב פה, וזה לגמרי אחד הדברים שאימצתי ויישארו איתי לכל החיים – הנייד נשאר ללילה בסלון, ואני מתעוררת עם צפצוף של שעון שולחני חמוד שמעיר אותי לריצת בוקר, שהיום אין סיכוי שאני מוותרת עליה. אם את רוצה קצת פחות סטרס לפני השינה ובעיקר בוקר נטול מסכים, תנסי את זה!

עם רשימת המוצרים והאפליקציות האלו את יכולה בהחלט לשדרג את עולם הפיטנס שלך, ולדעת שאת מאובזרת (מעל ומעבר) עם כל מה שצריך כדי להנות מאימונים טובים ומגוונים, תזונה מודעת ומאוזנת וסטייל משלך.

באיזה מהאביזרים והאפליקציות האלו את משתמשת? קיבלת פה רעיונות חדשים? שתפי אותי בתגובות ♥

שתפו את הפוסט הזה:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי תאהבו גם:

כותבת המאמר, משי חורב
מאמנת אישית לניהול עצמי, מלווה אנשים ועסקים בתהליכי שינוי הרגלים, מוטיבציה, יצירת רוטינות, סדר וארגון, שיטות עבודה ובריאות פיזית ורגשית.

השראה במנות קטנות?

צעד אחד כל פעם.
הירשמו לניוזלטר להשראה שבועית:

התחברות מהירה
באמצעות לינק חד פעמי

שלחו לי לאימייל

אפשר לתת לך מתנה?

10 האפליקציות לניהול עצמי

קובץ פורט אלייך למייל!

התחברות לאתר