מתלבטת מה לשמוע בזמן ריצה? תקראי את זה

בתור מאמנת ריצה ומאמנת בכלל, לא פעם אני שומעת את השאלה – מה לשמוע בזמן ריצה או איזה מוזיקה הכי מומלצת בזמן אימון. אני מקבלת כל הזמן בקשות לפלייליסטים מוצלחים לריצה ארוכה ושאלות על מקצבים שונים, סוגי מוזיקה וסגנונות שטובים יותר או פחות לריצה עצמה. אם גם את מתלבטת, הפוסט הזה בשבילך.

גם אני כמו רבים אחרים מאוד אוהבת מוזיקה. היא תמיד משפרת את מצב הרוח, מרימה את האנרגיות ומצליחה לייצר אווירה. לא סתם מוזיקה גורמת לנו לזוז ולרקוד – מחקרים מראים שמקצבים מסוימים מסוגלים להעלות את רמת הסרוטונין (הורמון האושר) בגוף בצורה יוצאת דופן, ואפילו נמצא קשר ישיר בין מוזיקה לבין שמחה ואושר בלתי מוסבר.

את יכולה למצוא היום סגנונות מוזיקה שיתאימו לכל סיטואציה אפשרית. גם לך בטח יש את הפלייליסט הקבוע שלך לכל מצברוח, ואת יודעת איזה סגנון, קול או מקצב בא לך לשמוע ברקע בכל רגע נתון. 

אצלי למשל, בתקופה שטסתי הרבה מהעבודה – הייתי תמיד מקשיבה לשירי בצ’אטה בטיסה – משהו בשילוב של המקצב הקבוע והמילים הרדודות פשוט קורע אותי מצחוק כל פעם מחדש וגורם לזמן לעבור ממש מהר, חוצמזה שאני חובבת לטינית ידועה 😊.

אם זה בשביל אווירה והשראה – אני מרימה ווליום לאטה ג’יימס, אריתה פרנקלין או אלה פטג’רלד וחברותיהן משנות ה60. אם זה בשביל לרקוד – תמיד בוחרת ברגאטון או סלסה (כן,כן, תמיד מנצחים אצלי!) בשביל לשיר – קווין, בשביל הנוסטלגיה – כריסטינה אגילרה. ובנסיעות קצרות, אני מודה, אני מכורה לגלגלצ.

מה לשמוע בזמן ריצה?

ומה לשמוע בזמן ריצה?

אני רצה כבר 14 שנה (בדרך כלל למרחקים בינוניים של 4-10 ק”מ) ומאז ועד היום הבנתי 2 דברים:
  • ריצה זו התאהבות, אבל היא לא מתאימה ולא מדברת לכל אחד.
  • האזנה למוזיקה בזמן ריצה עלולה להפריע ולפגום בביצועים. מובן שהנושא אינדיבידואלי ומשתנה מאדם לאדם, אבל בדקתי את ההשערה שלי ומצאתי שהיא אכן נכונה בהרבה מקרים.

אין עוררין על כך שמוזיקה יכולה להעביר את זמן הריצה מהר יותר ונחמד יותר, אבל אם את עדיין מתלבטת מה לשמוע בזמן ריצה, הנה כמה סיבות למה עדיף דווקא לוותר עליה במקרה הזה:

1. באופן טבעי כאשר אנו מאזינים לשירים מתחלפים, קצב הנשימות שלנו מתאים את עצמו לביט של השיר המתנגן. וכשקצב הנשימה משתנה, הוא משפיע באופן ישיר על קצב הצעדים ועל רמת המאמץ בתנועה, וכך נוצר מצב של קצב ריצה שאינו אחיד (מכיוון שאינו בשליטתנו ומשתנה משיר לשיר) – מה שמוביל להתעייפות מהירה יותר.

2. הקשבה לקצב הנשימות שלנו והתאמת הצעדים אליהן (למשל 3 צעדים שאיפה ,3 צעדים נשיפה) מביאה לריכוז וניצול משאבים מקסימלי (תוכלי למצוא הסבר מפורט על שיטת הנשימה הזו בפוסט על 5 טעויות נפוצות בריצה). אני משתמשת בשיטה הזו באופן קבוע, במיוחד כשהריצה כבר מתחילה להיות לי כבדה וקשה, וזה עוזר לי לסיים את המסלול כמו שצריך ולהגיע למרחק שתכננתי. בהקשבה למוזיקה קשה מאוד לאמץ את שיטת הנשימה הזו, בדיוק בגלל הסיבה שהזכרת קודם – הביט של השיר המתנגן מבלבל את קצב הנשימה.

מה לשמוע בזמן ריצה?

3. זה מסורבל. אם אין לך שעון חכם שמאחסן עליו מוזיקה + אזניות בלוטות’ מסוג מעולה, את נסחבת עם הפלאפון (על הזרוע / בפאוץ’ / בחזייה חלילה) + אזניות רגילות ותוך כדי מורחת את הכל בזיעה ורצה עם כבלים מתנופפים לכל עבר. פירטתי הכל על שעוני הספורט שלי שאני משתמשת בהם בדיוק בשביל לצמצם את הסרבול פה ופה.

4. זה מסוכן. גם אם השגת לעצמך שעון חכם ואזניות אלחוטיות, הווליום מונע ממך לשים לב למתרחש סביבך –מכוניות, אופניים, רצים אחרים, כלבים וכו’. לצערי, תאונות רבות כבר קרו והביאו למותם של מתעמלים רבים רק בגלל שהאזינו למוזיקה בווליום גבוה ולא היו קשובים לסביבה. זה קורה אפילו ב’סביבה בטוחה’ כמו טיילת או שביל אופניים סלול, גם שם יש צורך בתשומת לב וערנות מרבית. 

מה לשמוע בזמן ריצה

אבל זה משעמם. מה בכל זאת אפשר לשמוע בזמן ריצה?

זה בהחלט נכון. הריצה יכולה להיות לעתים די משעממת, בעיקר אם את רצה ריצות ארוכות או רצה על הליכון, והזמן לא זז. 

כשהתחלתי להתאמן לחצי המרתון הראשון שלי והעליתי משמעותית את מרחקי הריצות, התחלתי לחשוב שאני באמת יכולה להפיק קצת יותר תועלת בזמן הארוך שאני משקיעה בהן. ואז גיליתי את הפודקאסטים.

אם אין לך מושג על מה מדובר, פודקאסט (Podcast) זוהי תכנית קבועה המוגשת על ידי אדם אחד או יותר אשר דנים בנושאים שונים ומגוונים.

יכול להיות שזה נשמע לך הדבר הכי משעמם ומרדים בעולם, אבל החדשות הטובות הן שניתן היום למצוא ברשת פודקאסטים באיזה נושא שתרצי – החל מטכנולוגיה, היסטוריה והתפתחות אישית, ועד לספורט, כלכלה ופסיכולוגיה. ויש אפילו פודקאסטים על מוזיקה 😉

אם את נערכת מראש ומורידה את פרקי הפודקאסט שאת רוצה להאזין לו, אפילו אין לך צורך באינטרנט בזמן הריצה. באופן אישי אני מעדיפה פודקאסטים שעוסקים בהתפתחות אישית ובלוגינג, וכמובן פודקאסטים בנושאי כושר ותזונה. אני די בטוחה שגם את תמצאי פודקאסטים בנושאים שמעניינים אותך, בעברית, באנגלית ובשפות אחרות.

האזנה להרצאה או דיון בזמן הריצה מאפשרת לך להישאר מודעת לקצב הנשימות שלך ולא להיסחף לשום קצב אחר, ועדיין להעביר את הזמן במהירות תוך העשרה, למידה והתפתחות.

תוכלי למצוא פודקאסטים מעולים באפליקציה Podcast Addict ואפילו בספוטיפיי יש כמה לא רעים בכלל.  

ואחרי שדברנו על למה עדיף להימנע ממוזיקה בזמן ריצה ולמה אני ממליצה על פודקאסטים, הנה המלצה מהלב: אם את רצה קילומטרים בודדים בשביל הכיף והכושר, נסי לוותר מראש על כל ההתעסקות עם האזנה במהלך ריצה. תהיי עם עצמך חצי שעה שעה – תקשיבי למחשבות שלך. 

ההשראה הכי גדולה והרעיונות הכי טובים שלי צצים בריצות. אני מקבלת שם החלטות, מנהלת משא ומתן ביני לבין עצמי, מפתחת חשיבה עמוקה ונושמת לתוך כל זה.

כמה פעמים ביום יוצא לך להיות באמת רק עם עצמך?

התחברת לפוסט? יש לך העדפה משלך למה לשמוע בזמן ריצה? שתפי אותי ♥

שתפו את הפוסט הזה:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

כותבת המאמר, משי חורב
מאמנת אישית לניהול עצמי, מלווה אנשים ועסקים בתהליכי שינוי הרגלים, מוטיבציה, יצירת רוטינות, סדר וארגון, שיטות עבודה ובריאות פיזית ורגשית.

השראה במנות קטנות?

צעד אחד כל פעם.
הירשמו לניוזלטר להשראה שבועית:

התחברות מהירה
באמצעות לינק חד פעמי

שלחו לי לאימייל

אפשר לתת לך מתנה?

10 האפליקציות לניהול עצמי

קובץ פורט אלייך למייל!

התחברות לאתר