איך לבחור שם לעסק? למה את חייבת לתת שם לעסק שלך ואיך בדיוק תעשי את זה

מסיימת עסקה טלפונית, נותנת את פרטי התשלום, ואז – “מה לכתוב בשם העסק?”
זה היה הרגע הקבוע שבו הייתי מתחילה לגמגם.

“אמממ… תכתוב משי חורב”.
ושוב הייתי מרגישה את זה: העסק ואני זו יחידה אחת תלויה ובלתי נפרדת. לא הרגשתי שיש בעיה עם זה, אבל תמיד הייתה לי צרימה קלה עם התחושה הזאת, שאנחנו מגדירים אחד את השני. 

אם את מזדהה קצת עם הסצנה הזו, הפוסט הזה בול בשבילך – איך לבחור שם לעסק שלך, בלי לבזבז על זה חודשים של מחשבה:

איך לבחור שם לעסק

בשנתיים הראשונות שלי כעצמאית, לעסק שלי לא היה שם. השם שלי היה גם השם שלו, לא היה בינינו שום חוצץ, והייתי בסדר גמור עם זה.

לא אגיד שלא עברה בי מדי פעם המחשבה על להעניק לו שם חדש משלו, במיוחד בסיטואציות בירוקרטיות כשהיו שואלים אותי “מה שם העסק?”, אבל האמת שלתת לו שם הרגיש לי טיפה זר ומנוכר.

כי מה אני, חנות? מוסד ציבורי? למה אני צריכה לתת שם חיצוני לעשייה שלי? אני אדם פרטי שנותן שירותים, ניהול העסק נעשה על ידי, אז… איזה שם יותר טוב מהשם שלי?!

 

למעשה רוב הזמן לא היה לי ספק שהכי נכון זה שאם אני בפרונט של העסק, גם השם שלי צריך להתנוסס בחזית.

אני זה העסק! והעסק זה אני.

לתת שם לעסק

אבל בדיעבד… זו הייתה טעות.
והנה משהו שעזר לי להבין את זה: שאלתי את עצמי – האם הייתי קוראת לתינוק שלי על שמי?

ברור שלא. כי עם כל הרצון לטפח, לחנך, לגונן ולגדל את הילד שלך כאדם טוב ומוצלח – תמיד תהיו, את והוא – ישויות נפרדות. הוא זה הוא, ואת זו את.

כך גם הבייבי-עסק שלך הוא ישות נפרדת ממך, וככל שתקדימי ליישם ולהטמיע את העובדה הזו – כך תהיי חדה ובהירה יותר בניהול שלו, ותעשי את זה באופן שמתחשב גם בך וגם בו.

איך לבחור שם לעסק

אם העסק שלך בשנותיו הראשונות, אני בטוחה שאת מכירה את זה: את והעסק מתערבבים והופכים ליחידה אחת,

ולא רק זה, אלא שככל שהזמן עובר הגבול בינכם מיטשטש ואת לא בטוחה איפה הוא מתחיל, ואת נגמרת.

האם הגבול הזה קיים בכלל בניהול העסק שלך?

כשהעסק הוא את ואת זה העסק, בלי להתכוון את נשאבת אל תוך מערבולת שאין לה פתחי יציאה: העסק יוצא איתך לחופשות, הולך איתך לישון ומלווה אותך כמו צל נאמן בכל צעד שאת עושה בעולם, ואת מצידך – כלכך מעורבת רגשית בעסק, שאת אוטומטית משליכה על עצמך את כל מה שקורה בו, כולל קמפיין שלא הצליח (שגורם לך להרגיש שנכשלת כאדם) או לקוחה לא מרוצה (שגורמת לך להרגיש שאת לא טובה מספיק), או חודש פחות מוצלח (או חודש ממש מוצלח) – גורמים לך להרגיש שאת, האדם שאת, הצלחת או נכשלת.

כשבעצם האדם שאת, הוא לא ההצלחות ולא הכשלונות של העסק.

האדם שאת, הוא לא כמות הצפיות או התגובות או העוקבים.

האדם שאת, לא נמדד בגובה ההכנסה או הביצועים.

בזה נמדד רק העסק.

והעסק הוא לא את.

למה לתת שם לעסק

שלב ראשון – זיהוי הגבולות

אם כך, אנחנו מבינות שכדי לשמור על המרכז שלך שלם ועל המיינדסט שלך מאוזן, בלי להיות כפופה לתנודות שהעסק עובר (והוא עובר, ועוד יעבור!), עלינו להפריד בצורה חד משמעית בינך לבינו.

ואיך נעשה את זה? דבר ראשון, נעניק לעסק שלך מתנה – שם משלו!

מה יקרה אם לא תבחרי שם לעסק...

הרי בהתחלה זה לא מרגיש כמו בעיה. זה אפילו מרגיש מתבקש, ‘לקרוא לעסק על שמי’. אבל לאורך זמן, הבעיה תתחיל להתהוות לכיוונים האלה:

  • לעולם לא תצליחי באמת לצאת לחופש, להתנתק ולהיטען. למעשה העסק ישאב ממך עוד ועוד משאבים, ממש כמו סוללה של טלפון שמתרוקנת מהר יותר ממה שהמטען מסוגל להטעין.

  • ככל שיעבור הזמן יהיה לך קשה יותר להפריד בין ניהול החיים שלך לבין ניהול העסק, עד שתגיעי ממש לתחושה ש’אין לך חיים’. וזה יקירה, מתכון בטוח לדיכאון.

  • קצב הצמיחה של העסק שלך יהיה מוגבל וישאר תלוי באופן בלעדי ברמת האנרגיה שלך.

  • ניהול זמן נכון ומאוזן יהיה משימה קשה עד בלתי אפשרית עבורך.

  • המצב יחמיר כשתתחילי לעבוד מול גופים וארגונים שגם הם לא יבדילו בינך לבין העסק.

כשאת בתוך הלופ, זה נראה טבעי. העסק השתלט לך על החיים כי ‘ככה זה כשמנהלים לבד עסק קטן’. אני שמחה שאת כאן כדי לקרוא את זה, כי אני הולכת לבשר לך שזה ממש לא אמור להיות ככה.

זה לא סוד שמעל 50% מהעסקים הקטנים נסגרים בשנתיים הראשונות שלהם, ואם יורדים קצת לסטטיסטיקה – לומדים שבהרבה מהמקרים זה בגלל שבעל העסק פשוט לא הצליח להשתלט על העניינים ולנהל אותו כמו שצריך.

איך אפשר לנהל משהו שלא ברור מה הן גבולות הגזרה שלו בתוך החיים שלי?

איך לבחור שם לעסק

שלב שני – הביצוע

אז שמנו את זה על השולחן – העסק הקטן שלך (או הבינוני, או הגדול) – צריך שם, כדי לשמור עלייך ועליו ולשים את הגבולות לפני שגם את וגם הוא תאבדו את זה, וחבל.

היופי הוא שהפעולה הקטנה הזו – בחירת שם לעסק שלך –  עושה הבדל כלכך גדול, שהיא פותרת הרבה מהאתגרים המנטליים באופן כמעט מיידי. כשלעסק שלך יש זהות ושם משלו, הרבה יותר קל להסתכל עליו כישות שהיא לא את, ולנהל אותה ביד רמה ועם פחות רגשות מעורבים.

אבל תני לי להיות ברורה –

זה שתתני שם לעסק שלך לא יהפוך אותך לרובוט שלא מעורב רגשית ומסוגל לנהל את העניינים באופן קר ופרקטי (וגברי). זה שתתני שם לעסק שלך גם לא אומר שתפסיקי לחשוב עליו כשתלכי לישון או שתצאי לחופשות. הוא ימשיך להיות חלק בלתי נפרד מחייך!

אבל הוא כבר לא יגדיר את מי שאת.

תהיה בינכם הפרדה כתובה, ויהיה הרבה יותר קל לזהות איפה הוא נגמר ואת מתחילה, ולהפך. ולתחושת ההקלה הזאת אין מחיר.

בחירת שם לעסק שלך - איך זה עובד?

שם העסק זה לא דבר שתרצי לשנות כל שנה, אז קודם כל – דעי שבחירת השם זה תהליך. נדרשת כאן חשיבה, הכירות עם האג’נדה של העסק והמסר העיקרי שלו, מה השירותים שלו מאפשרים ללקוחות שלך, ומכאן תוכלי להתחיל לבחון את השמות הפוטנציאליים.

כלומר, את לא חייבת להחליט על השם מהיום הראשון, אבל זה משהו שאת רוצה לחשוב עליו כבר בחודשים הראשונים בחייו של העסק.

בשלב זה, את כבר בטח שואלת את עצמך “אז איך לבחור שם לעסק שלי?”.

כדי לבחור את השם המדויק, השתמשי בשלבים האלה (הוספתי גם דוגמאות אמיתיות מהעסק שלי לכל שלב):

1. כתבי על דף רשימת פעלים כלליים שבעיני רוחך מתארים את מה שהשירותים שלך עושים עבור ללקוחות שלך. דוגמא מהעסק שלי – להרים, להעלות, לשפר, לזרוח, לשנות, להתעלות (על עצמם), להתחזק, להגדיל, להעצים.

2. כתבי רשימה חדשה באותו דף – של התוצאות שהלקוחות שלך יפיקו כאשר יעזרו בשירותים שלך. דוגמא מהעסק שלי – התמדה, שליטה עצמית, יעילות, הרגלים חזקים, ניהול זמן, מסוגלות אישית, ערך וביטחון עצמי.

3. אם את לא שוללת שם של עסק באנגלית או בשפות אחרות – כתבי גם תרגום למילים שעל הדף (חלקם או כולם). דוגמא מהעסק שלי – Strong, Grow, Rise, Lift, Become, Change.

4. בחני את המילים שעל הדף, ובחרי את שלושת המילים שהכי קולעות לטעמך לאג’נדה של העשייה שלך ולאווירה שאת רוצה להעביר.

5. עכשיו לחלק הכיפי! שחקי עם שלושת המילים שבחרת בהטיות שונות (אני ממליצה לעשות את זה בחלק האחורי של אותו דף). הוסיפי מילות חיבור או זהות, נסי לשזור אותן במשפט, נסי לחבר בינהן, נסי כל וריאציה שעולה לראשך. תתפרעי!

6. התפרעת? מעולה, עכשיו תני לזה זמן לשקוע. בחירת שם לעסק יכולה לקחת 10 דקות ויכולה לקחת 10 חודשים. הניחי את הדף (לא קובץ! דף, בכתב ידך) על שולחן העבודה וחזרי להציץ בו בימים הקרובים, תרגישי את השמות שעלו, אמרי אותם בקול רם ושימי לב לאן העיניים שלך נמשכות באופן טבעי.
השם הזה שצף שוב ושוב וקורץ לך מהדף, הוא השם הנכון!

 

שם לעסק, משי חורב, רייז

עכשיו תראי, אפשר ליצור מיד לוגו (לבד או בעזרת מעצבת גרפית) ולהתחיל להשתמש בשם החדש לעסק בכל מקום, אבל מה שיותר חשוב מאשר להראות אותו בחוץ, הוא לתת לו להיטמע אצלך, אבל במיינדסט חדש: במקום להיות חלק ממי שאת, הוא יהיה חברך הטוב.

מעכשיו, העסק יהיה ישות נפרדת שהיא העבודה שלך, שמותר לך ואף ורצוי להתנתק ממנה לפעמים, ולהיות רגע רק את.

תעניקי לו ולך את המתנה הזאת? 🙂

שתפו את הפוסט הזה:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי תאהבו גם:

כותבת המאמר, משי חורב
מאמנת אישית לניהול עצמי, מלווה אנשים ועסקים בתהליכי שינוי הרגלים, מוטיבציה, יצירת רוטינות, סדר וארגון, שיטות עבודה ובריאות פיזית ורגשית.

השראה במנות קטנות?

צעד אחד כל פעם.
הירשמו לניוזלטר להשראה שבועית:

התחברות מהירה
באמצעות לינק חד פעמי

שלחו לי לאימייל

אפשר לתת לך מתנה?

10 האפליקציות לניהול עצמי

קובץ פורט אלייך למייל!

התחברות לאתר